Skip links

Et felles fornybart løft i Østfold

Hvaler fortsetter å styrke sin posisjon som ledende i Norge på solenergi og resten av fylket ønsker nå å henge seg på.

Hvaler har i dag Norges største solpark med private solcelleanlegg, hvor snart 70 hus og hytter har solceller. Smart Energi Hvaler har gått inn med en gunstig tilskuddsordning til dem som ønsker å montere solcelleanlegg.

Et felles fornybart løft

Morten Hagen, kommunikasjonsansvarlig i Smart Energi Hvaler legger vekt på at det er viktig for regionen vår å være tidlig ute og skape kompetansemiljøer som gir næringsutvikling og langsiktig vekst.

– Østfold har allerede plassert seg på kartet med å gå foran med stor utrulling av elbilladere i hele fylket. Kompetansemiljøene i regionen vår står sterkt, både energiselskapene, IT selskapene og andre miljøer hevder seg i nasjonale og internasjonale miljøer med gode leveranser.

Hagen mener det er viktig å innta posisjoner, både i konseptutvikling, produktutvikling, tjenester, montasje og prosjektering.

– Vi etterlyser ofte slike muligheter, nå står vi foran et fornybart løft som jeg oppfordrer både det private og offentlige til å delta på.

Solfylket Østfold

Klima Østfold synes det er flott at Hvaler satser på solenergi og ønsker nå å videreføre suksessen i samarbeide med Energiforum Østfold. Målet er at kommunene skal gå foran med fornybare løsninger til sine bygg. Vi snakker Solfylket Østfold!

Startskuddet var åpent møte på Inspiria 16. juni med over 60 deltagere. Oppdatert informasjon om solsatsningen finner du på Smart Energi Hvaler og Sol og Kraft.