Skip links

Klimapris til Østfold for el-billadere

Prisen for beste lokale klimatiltak ble delt under Zero-konferansen den 12. november i et fullsatt Folketeater. Fylkesordfører Ole Haabeth og leder av samferdsel, klima og miljøkomiteen Olav I Moe tok gledelig imot.

Det er Miljøstiftelsen Zero og KS som deler ut prisen.
Etter en sterk annenplass i fjor for innfasing av 100 biogassbusser, går Østfold til topps i år med nok et veivisende transportprosjekt. Med et felles opplegg for lading av elbiler i alle kommuner i fylket, har Østfold fått på plass et eksempelprosjekt med stor overføringsverdi. Skal vi nå Klimaforlikets mål om et lavutslippssamfunn, må utslippene i transportsektoren ned i null. Derfor trenger vi mange slike eksempler som Østfold nå har gitt oss gjennom sin helhetlige tilrettelegging for nullutslipp transport, heter det i juryens begrunnelse. Zeros begrunnelse finner du her.

Les omtale i Fredrikstad blad her.

Les omtale i NRK her.

20141118_141722
Tekst : Østfold fylkeskommune Bilde : Zero