Skip links

Biogassbusser fikk andreplass i konkurranse om lokale klimatiltak

For sine 100 biogassbusser kapret Østfold fylkeskommune andreplassen i konkurransen «Årets lokale klimatiltak 2013».

Fredrik_Norland_FredrikstadDet er miljøstiftelsen Zero og KS som står bak prisen, og jurymedlem Odd Einar Dørum hadde følgende begrunnelse for den flotte andreplass: «Østfold fylkeskommune har gjennom stor politisk besluttsomhet, og med vilje til å strekke seg litt lenger for klima og miljø, fått 100 biogassbusser på veien i Sarpsborg, Fredrikstad og Våler. Med dette kuttes utslippene fra Østfolds kollektivtrafikk og den regionale satsingen på biogass vokser.»

Oslo vant med sitt kretsløpsbaserte avfallssystem med biogassproduksjon og bruk, mens tredjeplassen gikk til Akershus fylkeskommune med Akershus Energipark. Felles for både første, andre og tredjeplassen er at alle har valgt transportsektoren som som sitt bidrag.

Zerokonferansen

Det var en stolt leder av fylkeskommunens Samferdsel, miljø og klimakomite Olav Moe som kunne motta prisen under Zerokonferansen på Folketeateret i Oslo onsdag 5. november. – Vi er svært stolte og glade for denne prisen. Dette gir en ytterligere profilering av miljøsatsingen vår, og kan forhåpentligvis tjene som en god inspirasjon for andre. Moe trekker samtidig fram kompetansen og produksjonskapasiteten på biogass som finnes på Frevar i Fredrikstad, som et viktig bidrag i satsingen.

Konkurransen ble arrangert for tredje år på rad av miljøstiftelsen Zero og KS, Kommunesektorens organisasjon. Juryen besto av direktør Ellen Hambro i Miljødirektoratet (juryleder), tidligere justisminister Odd Einar Dørum, styreleder Gunn Marit Helgesen i KS og daglig leder Marius Holm i Zero.

Kristin Josefsson