Skip links

Horten kommune klipper plenen elektrisk – Hva kan du gjøre for å kutte både gress og utslipp?

 

Sammen med prosjektet «Test av fossilfrie maskiner og kjøretøy», som er ledet av Viken fylkeskommune og Klima Østfold, tester Horten kommune nå en elektrisk plenklipper.

Artikkelen er skrevet av Benjamin Rød, Horten kommune. Toppbilde er en illustrasjon og hentet fra da Halden kommune prøvde klipperen.

Tommy Ilebakke, ansvarlig for grøntanlegg, er fornøyd med den elektriske og fjernstyrte plenklipperen. Og det sier han ikke bare fordi han får låne plenklipperen gratis. 

Den elektriske plenklipperen, og for så vidt andre elektriske maskiner byr på mange fordeler. Den slipper ikke ut eksos og er mindre støyende. Med batteri som varer hele arbeidsdagen, er den effektiv og praktisk for brukerne. 

Raymo fjernstyrt gressklipper.
Den fjernstyrte klipperen fra Raymo klarer de fleste utfordringer man møter på i en kommune.

Denne elektriske plenklipperen er fjernstyrt, som gjør at Tommy kan fjerne søppel eller stein som ligger på plenen uten å måtte gå av og på klipperen. Ved å teste slike maskiner får vi bedre beslutningsgrunnlag for framtidige klimatiltak. 

Se Horten kommune teste klipperen her – Horten kommunes Instagram-konto.

På ganske få år må nesten alt av maskiner og utstyr over på utslippsfri teknologi, som batteri eller biogass. Det er et av våre viktigste direkte klimatiltak. Men kommunene har klimapåvirkning på mange andre måter, gjennom forbruk og anskaffelser, og hvordan vi bidrar til at innbyggerne våre kan ta gode valg. Hvordan kan du gjøre en klimaforskjell i jobben du gjør?