Skip links

Tapt mat og Matsvinn

Bilde av gulrøtter i uønskede former og farger.
Image by freepik.com
Hva betyr «Tapt mat»?

Kort sagt, tapt mat er mat som går tapt før den når oss.

Les mer.

Bilde av forskjellige matvarer i søppelkassen.
Image by freepik.com
Hva er matsvinn?

Matsvinn er mat som ender opp i søpla i stedet for på tallerkenen

Les mer.

Bilde av forskjellige matvarer man kan bruke.
Image by freepik.com
Tips & Triks

Klar for å bli en mester i å redde tapt mat og forhindre matsvinn? Her er noen enkle og smarte tips!

Les mer.

33%

av all mat som produseres i verden aldri blir spist.

84,7Kg

er hva hver innbygger i Norge kaster av spisbar mat pr år.

24%

av globale klimagassutslipp skyldes matsvinn.

Bilde av grønnsaker, en kjele med grønnsaker og kyllinglår
Image by freepik.com
Oppskrifter

Klar for å trylle frem deilige retter av mat som ellers ville gått tapt? Her er noen enkle og smakfulle oppskrifter som redder maten fra søpla

Les mer.

Bilde av bærekraftikoner
Image by freepik.com
Ressurser

Sjekk ut våre fantastiske ressurser! Her finner du eksterne lenker som kan gi deg enda mer utdypende informasjon – klikk deg inn og bli inspirert!

Les mer.

Bilde av et høstakkefest-måltid med overvekt av grønnsaker.
Image by freepik.com
Bærekraftig kosthold

Vil du spise godt og redde planeten samtidig? Her er alt du trenger å vite om bærekraftig kosthold! Fra å velge lokale råvarer til å legge om kjøttforbruket – små endringer kan gjøre en stor forskjell.

Les mer.