Skip links

Workshop i Klimaspillet – for undervisning

Workshop i Klimaspillet – for undervisning

I denne workshop ble det gjennomført opplæring i det forenklede klimaberegningsverktøyet «Klimaspillet» som er utviklet for å fungere godt i undervisningen av elever på naturbruksskolene i Skandinavia. Klimaspillet er utviklet av Mære videregående skole, i samarbeid med oss i Interreg prosjektet «Skritt mot klimanøytralt landbruk».

I workshopen gikk man gjennom hvordan verktøyet kan brukes i undervisningen og Gunnar Larsen på Mære navigerte oss gjennom verktøyet og viste funksjonene i spillet.

Klimaspillet er et mye enklere verktøy å bruke i undervisningen enn de klimaberegningsverktøy som finnes på markedet i dag. Det er pedagogisk, lett å bruke og forstå, ingen forhåndsutfylling av data, og elevene rekker å lage flere beregninger i løpet av en undervisningstime. Faktabokser og korte filmer er også koblet opp i verktøyet for videre læring.

Det planlegges en oppgradering av design og funksjon av Klimaspillet som beregnes å være klar senest 1. oktober, men det blir noen små endringer i navigering og oppsett. Klimaspillet skal også oversettes til svensk og dansk.

Del gjerne invitasjonen med andre lærere/ansatte på skolen som dette kan være aktuelt for.

Se opptak av webinaret her: