Skip links

Bygg i tre – med ombruk av materialer

Bygg i tre – med ombruk av materialer

I dette webinaret inviterer vi til å se nærmere på ombruk av tre.  Vi får innlegg fra Kristine Nore i Omtre, som er travelt opptatt med å få oss alle til å bruke tre i bygg og ikke minst bruke tre som er brukt før, og som kan oppdatere oss på hva som skjer. Nedre Sem gård i Asker er et av eksemplene på at ombruk av tre går an, og Tor Flesseberg i Veidekke vil fortelle mer om både hvordan det går an og utfordringer man har støtt på. Til slutt vil Halldor G. Halldorsson gi oss et innblikk i hvordan EON Element har jobbet med å industrialisere trebyggeri og legge til rette for elementer som ikke bare gjør det enklere å bygge hus i tre, men også enklere å bruke materialene om igjen.

📸 Kristin Vedum, Fra et av Omtre sine ombruksprosjekter.

Tid: Onsdag 23. november kl 08.30 – 10.00

Sted: Digitalt, lenke til Zoom sendes ut dagen før

Påmelding: Gratis, påmelding innen 22. november

Program

# Introduksjon og velkommen

v/ Forskningsleder, Andreas Brekke, NORSUS AS (Norsk institutt for bærekraftsforskning) og Tredriver Kristin Vedum, BYGG i TRE

# Omtre har flere prosjekter, blant annet det store Grønn Plattform-prosjektet SirkTRE, hvor de ser på hvordan vi kan bevege byggebransjen mot helsirkulære løsninger for tre i bygg. Kristine Nore skal gi oss en oversikt over det spesifikke innholdet i Omtre sine prosjekter. Hvilke utfordringer er det de forsøker å løse? Og hvor langt har de kommet i å løse dem?

v/ Kristine Nore, Partner, Omtre.

# Nedre Sem gård har vært et yndet eksempel for å fortelle om hvordan man kan gjøre trebygninger mer sirkulære. Nå har man gått fra et godt planlagt ombruksprosjekt til et bygg som holder på å realiseres. Tor Flesseberg som er prosjektleder for entreprenøren vil gi oss et innblikk i utfordringer og muligheter når prosjektet har blitt tatt fra tegnebrettet og til et faktisk bygg.

v/Tor Flesseberg, Prosjektleder for Nedre Sem Gård, Veidekke

#EON Element har utviklet et byggesystem i tre som består av generiske vanntette byggeelementer som enkelt kan settes sammen. Systemet har tatt sikte å bruke bærekraftige trematerialer, både med tanke på lave miljøbelastninger og lave kostnader, men ikke minst at det skal kunne gjenbrukes. Halldor G. Halldorson hos EON Element vil fortelle mer om hva utfordringene med å få til et sirkulært byggprodukt er, og hvordan EON Element har jobbet, og jobber, med å løse disse.

v/Halldor G. Halldorsson, Teknisk direktør, EON Element

# Spørsmål og oppsummering

Arrangør: BYGG i TRE, Tre på Agder, Trebruk 014, The Bioeconomy Regions, Norwegian Wood Cluster, Klima Østfold og samarbeidspartnere.

Velkommen!

Spørsmål? Ta kontakt med Tredriveren/BYGG i TRE, Kristin Vedum

Tlf 93259472, kristin.vedum@silvaconsult.no