Skip links

Ny rammeavtale bidrar til elektrifisering av bilparken

Klimavennlige anskaffelser er viktig og nødvendig hvis vi skal nå klimamålene. I Fredrikstad kommune vekter de klima og miljø høyt når de inngår nye rammeavtaler. Et av firmaene som nyter godt av det er malerfirma Norèn. Selskapet har lenge tatt klimavennlige avgjørelser og er opptatt av bærekraft.

– Vi tenker vi bærekraft på den måten at vi allerede har vært gjennom et skifte på malingsprodukter fra olje til vann. Nå er vi på vei vekk fra fossilt drivstoff til el, for å hjelpe litt på klima og vi er opptatt av bærekraft. Vi starta med elbil for fire og et halvt år siden. Da kjøpt vi vår første el-Berlingo. Nå er vi oppe i syv elbiler og har fire til i bestilling. Den veien skal vi gå, sier Bjørn-Ivar Carlsen, daglig leder Norèn Maler og Byggtapetserfirma AS.

Rammeavtaler er viktig

– For oss er rammeavtaler en viktig ting i fremtiden. Det å ha gode avtaler i bånn. Vi er veldig glad for at de offentlige er veldig opptatt av dette skifte, at de tar det alvorlig, og at de ser på bilparken blant annet til bedrifter som legger inn på rammeavtale og at man scorer godt på det. Det er vi glade for, forteller Carlsen.

Fredrikstad kommune har fått bistand av Viken og Klima Østfold-prosjektet Klimarådgvining i anskaffelser til utarbeiding av transportkrav og kriterier i anbudet. Malerfirma Norén har forpliktet seg til å kun kjøre fossilfritt når de gjør oppdrag for kommunen.

På nettsiden klimaradgivning.no kan man få veiledning til hvordan man selv kan gå frem hvis man ønsker å gjøre et klimavennlig skifte. Og ifølge Malermester Carlsen er det absolutt ikke noe å frykte.

– Det er ikke vanskelig i det hele tatt. Vi har leasingavtaler på bilene. Noe av det løser vi ut og fortsetter å ha. Etter hvert blir det klare for å byttes ut og da bytter vi til elbil. Særlig nå når rekkevidden også er innafor er det ikke et problem. Vi har også valgt å installere hjemmeladere hos de ansatte som går over til elbil og dekker en fast sum i måneden etter forbruket de har på jobb med strøm.