Skip links

Bygger nytt biogassanlegg i Fredrikstad

[cmsms_row data_padding_bottom=»50″ data_padding_top=»0″ data_overlay_opacity=»50″ data_color_overlay=»#000000″ data_bg_parallax_ratio=»0.5″ data_bg_size=»cover» data_bg_attachment=»scroll» data_bg_repeat=»no-repeat» data_bg_position=»top center» data_bg_color=»#ffffff» data_color=»default» data_padding_right=»3″ data_padding_left=»3″ data_width=»boxed»][cmsms_column data_width=»1/1″][cmsms_image align=»center» animation_delay=»0″]5305|https://klimaostfold.no/wp-content/uploads/2019/01/Skjermbilde-2019-01-31-kl.-10.30.53-1024×531.png|large[/cmsms_image][/cmsms_column][/cmsms_row][cmsms_row data_padding_bottom=»50″ data_padding_top=»0″ data_overlay_opacity=»50″ data_color_overlay=»#000000″ data_bg_parallax_ratio=»0.5″ data_bg_size=»cover» data_bg_attachment=»scroll» data_bg_repeat=»no-repeat» data_bg_position=»top center» data_bg_color=»#ffffff» data_color=»default» data_padding_right=»3″ data_padding_left=»3″ data_width=»boxed»][cmsms_column data_width=»1/1″][cmsms_text animation_delay=»0″]

Biogassanlegget skal levere drivstoff til kjøretøy i Tomteveien 45 og gass til forbruk i eksisterende vaskeri i Tomteveien 49.  Fredrikstad kommune skal anskaffe inntil 40 renovasjonsbiler, og i fremtiden ca. 80 lettere kjøretøy som alle skal benytte komprimert biogass som drivstoff.

Kommunen har et vaskeri i Tomteveien 49 som benytter naturgass til oppvarming i dag. Det ble installert en LNG-tank på 20 m3 ved vaskeriet. Den eksisterende tanken skal fjernes, og det eksisterende prosessanlegget skal flyttes til Tomteveien 45 og kobles på den nye LBG-tanken som skal installeres.

Anlegget vil ikke være bemannet. Anlegget skal opereres av tankbilsjøfører og sjåfører av tyngre kjøretøy som har gjennomgått spesialopplæring for til- og fra-kobling. Høytrykksdelen av anlegget fra pumper frem til leveringstrykkregulatorer skal ha designtrykk 330barg med høyeste operasjonstrykk 300barg.

[/cmsms_text][/cmsms_column][/cmsms_row]