Skip links

Kristin Halvorsen utfordrer Fredrikstad på klima

IMAGE: https://klimaostfold.no/wp-content/uploads/2018/10/kristin-halvorsen-297×300.jpg (center)

Tid: Mandag 5. november, kl. 19:00 – 20:30
Sted: Litteraturhuset i Fredrikstad, Storgata 11, 1607 Fredrikstad

Pris: Gratis
Sal: Egalia
Arrangør: Fredrikstad Kommune, Klima Østfold og Litteraturhuset Fredrikstad

FNs klimapanel har nettopp lagt frem en dyster klimarapport. Vi må handle nå. Kristin Halvorsen, direktør for senter for klimaforsking, innleder kvelden, før vi slipper til lokale stemmer som gir tips til hvordan vi kan begrense våre egne klimautslipp. Avslutningsvis utfordrer Kristin Halvorsen lokalpolitikerne på hva de vil gjøre kommunalt i klimasaken.

 • Åpning ved ordfører Jon-Ivar Nygård
 • Kristin Halvorsen, direktør for Cicero Senter for klimaforskning, utfordrer Fredrikstad på klima
 • Hva kan folk gjøre? Løsninger for bil, bolig og biff.
 • Transport – v/ Gjøran Karlsen, deltaker i cHverdagen
 • Bolig – Arca Nova v/ Ruben D Hansen
 • Mat – Østfoldforskning v/ Hanne Møller
 • Politikerpanel: Med Atle Ottesen – AP, Truls Velgaard – Høyre, Jonas Qvale – Bymiljølista og Ida Julsen – De grønne. Debattleder er Kristin Halvorsen.

Kristin Halvorsen er direktør ved CICERO Senter for klimaforskning. Halvorsen er også leder av Bioteknologirådet og styreleder i Naturhistorisk museum. Hun er tidligere politiker og var medlem av Stoltenberg II-regjeringen fra 2005 til 2013. Hun var Norges første kvinnelige finansminister fra 2005 til 2009 og kunnskapsminister fra 2009 til 2013. Fra 2005 til 2012 var hun nummer to i regjeringen og stedfortreder for statsministeren.

Klima-café fra kl. 18:00

I forkant av folkemøtet inviterer vi til klima-café, også det på Litteraturhuset: «Vi fikser fremtiden!». Her ønsker vi å bygge kunnskap om klimaløsningene samt gi befolkningen muligheten for å komme med innspill til klimaplanen. Vi inviterer til vegetargryte kl. 18.00, og så skal bl.a. Hans Gerhard Meier gjøre noe på gjenbruk/reparasjon. Hjertelig velkommen også her. Dersom dere ønsker å være med på klima-café gi beskjed til Grete Rasmussen fra Fredrikstad kommune innen torsdag 01.11: grra@fredrikstad.kommune.no.

Tid: Mandag 5. november, kl. 19:00 – 20:30
Sted: Litteraturhuset i Fredrikstad, Storgata 11, 1607 Fredrikstad

Pris: Gratis
Sal: Egalia
Arrangør: Fredrikstad Kommune, Klima Østfold og Litteraturhuset Fredrikstad

FNs klimapanel har nettopp lagt frem en dyster klimarapport. Vi må handle nå. Kristin Halvorsen, direktør for senter for klimaforsking, innleder kvelden, før vi slipper til lokale stemmer som gir tips til hvordan vi kan begrense våre egne klimautslipp. Avslutningsvis utfordrer Kristin Halvorsen lokalpolitikerne på hva de vil gjøre kommunalt i klimasaken.

 • Åpning ved ordfører Jon-Ivar Nygård
 • Kristin Halvorsen, direktør for Cicero Senter for klimaforskning, utfordrer Fredrikstad på klima
 • Hva kan folk gjøre? Løsninger for bil, bolig og biff.
 • Transport – v/ Gjøran Karlsen, deltaker i cHverdagen
 • Bolig – Arca Nova v/ Ruben D Hansen
 • Mat – Østfoldforskning v/ Hanne Møller
 • Politikerpanel: Med Atle Ottesen – AP, Truls Velgaard – Høyre, Jonas Qvale – Bymiljølista og Ida Julsen – De grønne. Debattleder er Kristin Halvorsen.

Kristin Halvorsen er direktør ved CICERO Senter for klimaforskning. Halvorsen er også leder av Bioteknologirådet og styreleder i Naturhistorisk museum. Hun er tidligere politiker og var medlem av Stoltenberg II-regjeringen fra 2005 til 2013. Hun var Norges første kvinnelige finansminister fra 2005 til 2009 og kunnskapsminister fra 2009 til 2013. Fra 2005 til 2012 var hun nummer to i regjeringen og stedfortreder for statsministeren.

Klima-café fra kl. 18:00

I forkant av folkemøtet inviterer vi til klima-café, også det på Litteraturhuset: «Vi fikser fremtiden!». Her ønsker vi å bygge kunnskap om klimaløsningene samt gi befolkningen muligheten for å komme med innspill til klimaplanen. Vi inviterer til vegetargryte kl. 18.00, og så skal bl.a. Hans Gerhard Meier gjøre noe på gjenbruk/reparasjon. Hjertelig velkommen også her. Dersom dere ønsker å være med på klima-café gi beskjed til Grete Rasmussen fra Fredrikstad kommune innen torsdag 01.11: grra@fredrikstad.kommune.no.