Skip links

Velkommen til Solkonferansen 2017

IMAGE: https://klimaostfold.no/wp-content/uploads/2017/05/Header_Sol.png (center)

Hvordan kan «Solfylket Østfold» ta en større andel av investeringene innen solenergi? Dette ønsker Solkonferansen 6. juni på Inspiria å sette fokus på. Klima Østfolds landbruksprosjekt; Klimasmart landbruk og Norsk Solenergiforening står bak konferansen.

I 2016 ble det installert over 11 MWP solceller i Norge, hvor næringssegmentet stod for rundt 7,4 MWP. Dette er nær en åttedobling fra året før. Det er nå over 40.000 m2 med solfangere på tak i Norge, og bruk av sol til varmeproduksjon av økende. Potensialet for økt bruk av solenergi i Norge er stort. Solenergi er en miljø- og klimavennlig form for fornybar energi, og energien kan produseres samme sted som den brukes.

Stadig flere vurderer lokal produksjon av solenergi for å bli delvis selvforsynt av bærekraftig energi fra egne solceller eller solfangere. Er du bonde, næringsdrivende eller kommune kan det være mye å lære den 6. juni fra:

Solenergiforeningen, Solcellespesialisten, Aventa Solar solfangere, Plusskundeordningen i Fredrikstad Energi, Leasing av solceller, en bondes erfaringer, lagring av solenergi, tilskuddsordninger fra Innovasjon Norge, om regelverk og skatt med mer.

-Vi håper konferansen vil være startskuddet for å få flere med større takflater til å satse på solenergi, og at Østfold-landbruket vil gripe denne mulighetene fra solstrålene, sier prosjektleder i Klimasmart landbruksprosjektet i Østfold, Charlotte Forsberg. Dette vil være et av bidragene inn mot målsettingen om et fossilfritt landbruk innen 2030 sier hun.

Se fullstendig program og få informasjon om påmelding her!

Ved spørsmål:

Charlotte Forsberg

Prosjektleder Klimasmart landbruk

Klima Østfold

Mobil +47 924 46245 / Epost: charlotf@ostfoldfk.no

www.klimaostfold.no

http://solenergi.no/statistikk/

Klimasmart landbruk Østfold er et samarbeidsprosjekt mellom Klima Østfold, Fylkesmannen i Østfold, Østfold bondelag og Norsk landbruksrådgivning

IMAGE: https://klimaostfold.no/wp-content/uploads/2017/05/Skjermbilde-2017-05-30-kl.-11.48.51.png (center)