Skip links

– Takk for noen flotte år!

IMAGE: https://klimaostfold.no/wp-content/uploads/2017/03/Tage2.png (center)

Mosseordfører Tage Pettersen takket mandag av som leder av Klima Østfold. Pettersen har vært leder for samarbeidsprosjektet siden oppstarten i 2012.

I løpet av perioden har Mosseordføreren vært en svært aktiv leder og vist et stort engasjement i rollen som leder av Klima Østfold, og for klima og miljø på generell basis. Pettersen har blant annet frontet prosjektet på Østfoldkonferansen 2017, samt ved flere andre anledninger både i og utenfor fylkets grenser.

– Det vervet her, å være leder for Klima Østfold, er noe jeg har satt veldig stor pris på. Jeg kommer fra en kommune hvor jeg har en klimakontakt som er veldig ambisiøs, etter hvert en kommune som er veldig ambisiøs, og et fylke som er veldig ambisiøst på mange områder. Sånn sett har dette vært veldig spennende og lærerikt. Det har vært energigivende å få lov til å være leder for Klima Østfold. Jeg skal selvfølgelig ikke gi meg med å ha fokus på klima selv om jeg går av som leder, men jeg ønsker dere som skal fortsette masse lykke til videre. Takk for noen flotte år, sa Tage Pettersen for en fullsatt sal på fylkeshuset i Sarpsborg.

IMAGE: https://klimaostfold.no/wp-content/uploads/2017/03/N04B1263.jpg (center)

Råde-ordfører René Rafshol ble på samme årsmøte valgt som ny leder av Klima Østfold. Rafshol belyste flere av Østfolds sterke sider da han takket for tilliten.

– Det er en ære å få overta etter Tage, som har vært fantastisk dyktig og synlig. Jeg syns vi er heldige i Østfold. Vi markedsfører oss så godt, både i forhold til Østfold fylkeskommune og biogassbussene, men også solceller på Hvaler, EL-produkter og massivtre. Klimafylket nr.1 bør være Østfold, og det skal vi jobbe videre for, sa nyvalgt leder av Klima Østfold, Råde-ordfører René Rafshol.

Klima Østfold skal også i de kommende årene være et verktøy for kommunene for å gjennomføre klima- og energitiltak. Prosjektet ble vedtatt videreført til 2022 under mandagens årsmøte.