Skip links

Vil du sykle like raskt som Alexander Kristoff?

I følge forskning.no gjør elsykkelen at folk sykler dobbelt så mye som på en vanlig sykkel – både målt i kilometer, turer og som del av den totale transporten. Det er en billig, miljøvennlig og helsefremmende måte å komme seg rundt på. Er du blant dem som er nysgjerrig på elsykkel, men føler du ikke vet eller kan nok til å ta steget helt ut? I slutten av april åpner Pedalen sykkelverksted dørene slik at du både kan prøvesykle og få svar på det du lurer på.

– Med en elsykkel jobber ikke motbakker og motvinden mot deg. Det går raskt å sykle store avstander på kort tid, og det uten å bli svett. Vi tror derfor at elsykkelen kan erstatte mange av de kortere turene man i dag bruker bilen til. I tillegg får man  mosjon og frisk luft på kjøpet, sier Rasmus Leiro, avdelingsleder på Pedalen.

Leiro er sykkelentusiast på sin hals og har skrevet flere fagbøker om sykler og sykkelkjøp. Den siste tiden har han også blitt bitt av elsykkelbasillen og har vært på flere kurs hos ulike elsykkelleverandører for å lære seg det man trenger å vite om elsykler. Har du spørsmål, kan han gi deg all informasjon du trenger om kjøp, bruk og vedlikehold av elsykler.

Arrangementet er i regi av Grenserittet, Kirkens Bymisjon/ Pedalen, Klima Østfold, Interreg Sverige-Norge og Østfold Energi.

Finn og meld deg på arrangementet på Facebook! Søk etter ELsykkeldagene i Østfold!