Skip links

Nyskapningspris til Dynatec for solcelleløsninger

Det er Næringslivets Hovedordganisasjon (NHO) som står for utdelingen av Nyskapsningsprisen i Østfold.

Rimligere solenergi

Det er Dynatecs løsning for å kutte 90% av energikostnadene ved produksjon av solcellesilisium som ga selskapet førsteplassen. Askim-bedriftens oppfinnelse vil kunne bidra til at solceller blir rimeligere og solenergi blir en større del av energiforsyningen.

– Dynatecs løsning for å produsere silisium for solceller setter Østfold og Askim på verdenskartet. Det bekrefter at Østfold er en region der vi har kompetente og konkurransedyktige løsninger for dagens og morgendagens utfordringer, skriver NHOs regiondirektør Espen N. Evensen i en pressemelding.

Dynatec er for mange kjent som en bedrift som produserer maskiner for næringsmiddelindustrien.

– Vi må bare være best, sier Dynatec gründer Josef Filtvedt. Og da IFE (Institutt for Energiteknikk) utfordret oss til å tenke industri rundt produksjonen av silisium – vel, da tok vi det som et oppdrag på linje med alle andre… men så straks at det her var mange nye perspektiv, som  å gjøre et bidrag for å begrense negativ påvirkning på kloden, gi verdens fattigste anledning til  å ta i bruk strøm og mulighet for å bli best på noe her i Norge også.

Dynatec er for mange kjent som en bedrift som produserer maskiner for næringsmiddelindustrien.

– Vi må bare være best, sier Dynatec gründer Josef Filtvedt. Og da IFE (Institutt for Energiteknikk) utfordret oss til å tenke industri rundt produksjonen av silisium – vel, da tok vi det som et oppdrag på linje med alle andre… men så straks at det her var mange nye perspektiv, som  å gjøre et bidrag for å begrense negativ påvirkning på kloden, gi verdens fattigste anledning til  å ta i bruk strøm og mulighet for å bli best på noe her i Norge også.

Espen Evensen skriver at det i år var flere spennende og gode kandidater til Nyskapingsprisen, og at det helt i teten var flere løsninger som underbygger at hele Østfold har bedrifter som er nødvendig for å få til det grønne skiftet

 

Solfylket Østfold

Østfold satser stort på solenergi og Hvaler kommune er i dag ledende når det gjelder utrulling av solceller. Dynatecs løsning for å produsere silisium viser at Østfold er på kartet når det gjelder arbeid for et grønnere og mer energieffektivt miljø.

Les hele saken her!