Skip links

Nysgjerrig på elbil?

Lurer du på hvordan det er å kjøre elbil? Er du nysgjerrig på hvordan den lades og hvor langt den kan kjøre? Gjennom Interregprosjektet InfraGreen der Klima Østfold er partner, kan kommunene i Østfold og Follo nå teste elbiler. Først ute var Halden kommune.

1094583_409053212538263_1950169350_oDet var morsomt å få anledning til å kjøre el-bil en hel uke, sa ordfører i Halden Thor Edquist etter å ha prøvd en av Infragreens lånebiler, to Nissan Leaf. Gjennom prosjektet får Halden kommune testet ut to elbiler i fire uker. De første to ukene disponeres bilene av kommuneledelsen og administrasjonen og de siste to ukene disponeres bilene av hjemmehjelpen.

Ordføreren hadde gode erfaringer med bilen. Jeg tror at svært mange familier vil kunne ha el-bil som bil nr. to, sa han.  Denne bilen ladet jeg hjemme på natten og hadde så kapasitet til 14-15 mil hver dag, noe som holder for de aller fleste. Dette prosjektet vil bidra til å sette mer fokus på bruk av el-bil i byene, og vil sikkert også føre til at kommunene vil benytte seg mer av el-bil både innen helse og teknisk i fremtiden.  Økt bruk av el-biler vil bidra til både mindre forurensing og lavere støy, i tillegg til lavere omkostninger for kommunene. Derfor er dette interregprosjektet både godt og fremtidsrettet.

For kommunene i Klima Østfold er det fortsatt mulig å melde sin interesse ved å kontakte prosjektleder for InfraGreen, Jan Tore Gjøby.

Ordfører i Halden, Thor Edquist prøver InfraGreens lånebil